Biff Rydberg

Till vardags fungerar en vanlig pyttipanna, men vill man lyxa till det lite, så kan man göra en Biff Rydberg. Det är en av mina favoriträtter faktiskt. Det sägs att ursprunget är just Hotell Rydberg vid Gustav Adolfs Torg i Stockholm.

Ska dela med mig av ett bra recept på denna rätt. Testa den vettja!

Biff Rydberg

Ingredienser

400 gram oxfilé
1 salt
1 soja, japansk
1 olja, till fritering
1 svartpeppar
1 smör, och olja till stekning
2 st gul lök(ar)
4 st potatis(ar), rooster
1 strösocker
Senapskräm
3 msk strösocker
1 msk dijonsenap
2,5 dl vispgrädde, 40 %
2 msk pepparrot, riven
1 salt
2 msk senapspulver, Colman's
1 svartpeppar
Till servering
4 st äggula(or)

Tillagning
1. Senapskräm: Vispa grädden lätt och tillsätt övriga ingredienser till senapskrämen. Vispa ett par tag till och smaka av med salt och peppar.
2. Biff Rydberg: Skala lök och potatis. Skär lök, potatis och kött i sockerbitsstora bitar.
3. Stek löken på medelvärme i smör i ca 20 minuter tills den blir karamelliserad. Smaka av med salt, peppar, en nypa socker och en skvätt soja. Hetta upp oljan och fritera potatisen någon minut tills den fått fin färg. Salta och håll varmt. Stek köttet hastigt i smör och olja i en mycket het panna. Salta och peppra.
4. Servering: Lägg upp kött, lök och potatis i fina rader. Servera med senapskrämen och äggulorna.

26 apr 2020