Packningstips för en kontorsflytt

Att förbereda sig för en kontorsflytt kan vara stressande. Att flytta till ett nytt utrymme är spännande men det krävs mycket arbete för att få det att hända. Från personliga tillhörigheter till stora kontorsmaskiner är det bra om varje föremål märks upp och flyttas med försiktighet. Det kan även vara idé att anlita en bra flyttfirma. En sådan är www.flyttfirmavällingby.se.

Nedan har du en användbar packningschecklista för att se till att du inte glömmer någon av de viktiga sakerna på vägen!

Hjälpsamma tips

Färgkod: Färgkodning kan användas för att ange våningar, avdelningar eller enskilda rum/kontor.

Märkning: Märk allt inklusive stolar, skrivbord, lampor, mattor etc. Se till att etiketter på möbler är synliga och skrivs läsbart. D

Inventering: Se till att göra en slutlig inventering av alla föremål så att du kan säkerställa att inget är fel efter flytten. 

Flytta olika föremål

IT-utrustning: Kontors IT-utrustning, inklusive skrivare, kopiatorer, nätverksutrustning och servrar, bör flyttas av utbildad personal. Skrivare och kopiatorer kräver ofta service innan de flyttas så att bläckpatronerna kan tas bort. Se till att märka varje kontorsmaskin med önskad plats i det nya utrymmet.

Telefoner: Märk varje telefon noggrant och se till att de hålls ihop med sina sladdar. Se till att kontakta din telefontjänstleverantör för att fråga om du kan behålla anknytningsnummer eller om anställda kommer att få nya. 

Datorer: Datorskärmar och hårddiskar bör märkas noggrant för att säkerställa att varje anställd får sina enheter med alla originaldokument och information. Se till att bunta ihop varje dator med dess kablar och sladdar. 

Förvaringsskåp: Se till att tömma allt innehåll och packa i märkta kartonger. Se till att lådorna är låsta och nycklarna placeras på ett säkert ställe. Om det inte finns några lås kan lådor även hållas på plats med packtejp.

Bokhyllor: Bokhyllor ska tömmas och innehållet förpackas i märkta lådor.

Skrivbord:  Packa löst kontorsmaterial som pennor, gem och stift i plastpåsar eller kuvert. Det mesta skrivbordsinnehållet kan packas i en låda och förseglas men personliga föremål som bilder, växter och annan inredning bör personligen bäras till det nya utrymmet. När du har tömt skrivbordet helt, lås eller tejpa stäng alla lådor och placera en etikett där den lätt kan ses.

27 Nov 2022