Riva dörrkarm för att sätta in säkrare dörr

I det här inlägget tittar jag närmare på att riva en dörrkarm för att sätta in en säkrare dörr. Enklast är att anlita en rivningsfirma, men det går såklart att göra det själv om man vet vad man gör.

1. Ta bort dörren från gångjärnen.

För att ta bort dörren från gångjärnen måste du ta bort skruvarna eller spikarna som håller den på plats. När de är borta ska du enkelt kunna lyfta bort dörren.

2. Ta bort listen runt dörrkarmen med ett brytjärn.

Listerna runt dörrkarmen hålls på plats med spik eller skruv. Använd ett brytjärn för att ta bort den försiktigt så att du inte skadar själva dörrkarmen.

3. Riv ut dörrkarmen med hjälp av en kofot eller annat verktyg.

När listerna är borttagna kan du börja riva ut själva dörrkarmen. Använd en kofot eller ett annat verktyg för att ta bort den från väggen tills den är helt borttagen.

4. Sätt in den nya dörrkarmen och fäst den på plats med skruvar.

Nu är det dags för att montera den nya dörrkarmen. Fäst den på plats med skruvar och se till att den är jämn och lodrät.

5. Häng upp dörren på den nya ramen och lägg till listerna runt den.

Sen hänger du dörren på den nya ramen och lägger till listerna runt den. Du är klar!

6. Din nya säkrare dörr är nu på plats!

Grattis! Din dörr är nu säkrare. Kom ihåg att testa den innan du litar för mycket på den och att kontrollera den regelbundet för att se till att den fortfarande är i gott skick.

Tänk på att en dörr är bara lika säker som ramen den hänger på, så se till att ramen också är i gott skick. Särskilt om du befinner dig i ett högriskområde eller bara vill känna dig lite säkrare.

Om du har några frågor om den här processen eller behöver hjälp med den är du välkommen att lämna en kommentar nedan eller kontakta en en lokal låssmed eller ett dörrföretag för att få hjälp.

30 Jun 2022