Tips för dig som letar efter ett jobb

Det där med att hitta ett jobb, det kan vara en riktig utmaning. Kanske du inte riktigt vet var du ska börja leta? Det finns idag en mängd olika sätt att hitta jobb på. Jag ska tipsa dig om ett par sätt att komma igång på.

Använd jobbsökningssajter

Idag finns det gott om olika jobbsökningssajter du kan använda dig av, till exempelvis LinkedIn. Sådana sidor kan ge dig  möjlighet att söka jobb online och till och med skapa jobbaviseringar baserat på dina sökkriterier.

Testa att gigga

Du kan även testa att kolla in gigstep.se där du hittar ett konsultbolag med hög kundnöjdhet. Där kan du hitta så kallade gig och jobba som en giggare.

Nätverka

Att nätverka med vänner, familj och kollegor är också ett sätt att hitta jobb. Många jobb tillsätts genom rekommendationer från andra, och genom att nätverka kan du höra om jobbmöjligheter som kanske inte annonseras online.

Gå på jobbmässor

Det kan vara smart att besöka olika jobbmässor. På sådana så finns det företag som ställer ut och du kan då möta dem och även lära känna olika företag, deras kultur och karriärmöjligheter.

Kontakta företag direkt

Om du vet vilka företag du är intresserad av att arbeta för kan du gå direkt till deras hemsida och leta efter lediga jobb eller kontakta deras HR-avdelning. Det kan även vara bra att besöka dem direkt i deras butik eller vad det nu är. 

Använd sociala medier

Sociala medier är ett bra sätt att hitta jobb eftersom många företag lägger ut jobbannonser på sina sociala medieplattformar. 

20 Mar 2023