Förmånscykel för personalen

Att jobba som låssmed är ett ganska bra jobb. Det är ganska fritt och man bestämmer själv i vilken ordning man tar jobben. Men det är samtidigt rätt slitsamt för kroppen och speciellt påfrestande för knän och axlar. Detta beror på att vi ofta jobbar i en hukande ställning och får händerna ovanför axlarna och det sliter bra på just dessa två punkter. 

Av den anledningen har jag bestämt mig för att erbjuda min personal cyklar. De har säkert cyklar redan men genom att köpa dem genom jobbet så kan de få helt nya cyklar till en lägre kostnad. Min förhoppning är ju då att de kommer att använda dem och på så sätt stärka de muskelgrupper som behövs för att förhindra förslitningsskador på knän och axlar. 

Kan bli halva priset

Faktum är att man kan spara mellan 25% till 50% och även då det räknas som förmåner så är det ett sätt att få ner kostnaden. Fördelen med en förmånscykel blir ju att det är den anställdes cykel och inte en tjänstecykel så de kan cykla precis när de vill och var de vill. 

Den stora frågan är ju om jag kan köpa en förmånscykel till mig själv i samma veva som arbetsgivare? Detta får jag nog ta reda på, så att även jag får ta del av de förmåner detta innebär. Men idag är det söndag, solen lyser och fåglarna kvittrar så jag ska ut i trädgården så tar jag tag i detta i morgon istället. 

10 Apr 2022