Konsten att utforma en bra jobbannons

När man håller på med rekrytering för sitt företag är det smart att gå ut med en annons där man söker efter de som stämmer in i den specifika roll som gäller. Men när man sitter där och skriver ihop annonsen så blir det lätt väldigt avancerat och de som sedan läser den kommer att känna att de inte har den kompetens som krävs. Det man bör tänka på är:

  • Annonsen ska vara tydlig. Tala om vad du söker, inte hur Stålmannen skulle klara jobbet!
  • Håll det enkelt. De som läser annonsen ska känna att den är riktad till dem och inte skrämma bort dem med ett överkomplicerat språk. 
  • En kort annons är oftast bättre. En person som blir intresserad av jobbet kommer att höra av sig och då kan ni prata mer detaljer då. 

Rekrytering ska inte vara svårt

Många jobbannonser idag kan se ut som en vägg av text där det radas upp saker den sökande ska kunna. Det tar bort mängder med personer som kanske skulle vara en enorm tillgång för ditt företag. Så med en enklare annons, där du på ett kärnfullt sätt talar om vad du söker, kommer du troligen att få fler sökande. Rekrytering kan man också få hjälp med, experter på rekrytering här, och det är ofta en bra väg att gå. De har rätt verktyg för att nå ut till de som passar dig och ditt företag och det blir enklare för dig att sedan hitta precis rätt person. 

10 Dec 2021