Köp dig en inverter

Något som kan vara bra att ha hemma, eller med både bil och husbil, det är en inverter. Sådana kan du hitta på www.inverterbutiken.se. De kallas även ibland för växelriktare samt att de även kan kallas för omvandlare, converter och ibland även omformare. Men alla namn innebär samma sak, en enhet att använda för att få rätt sorts ström. Du kan med denna enhet koppla på ditt bils batteri så omvandlar den bilbatteriets ström till växelström.

Att ha en sådan med sig ut  när man campar kan vara bra. Kanske om duär ute och campar och gärna stannar till på ställen där det inte finns el. Många stannar ju på campingplatser och där går det så klart att få el, men stannar du på en rastplats bara eller mitt ute i ingenstans, så kan du med en inverter ändå se tv, eller koka kaffe.

Satsa på en bra växelriktare

Det kan vara bra att ha en inverter  hemma med, i fall det blir strömavbrott. Då kan du ta in ditt batteri från bilen och koppla samman den med din inverter och på så vis få en del ström. Sedan kan man även ha nytta av en inverter om man ska satsa på att installera solceller. Den passar även bra att ha ute i ditt garage om du behöver mer ström för något särskilt. 

Det finns olika storlekar att välja på och vad du ska ha, det beror på vad det är du har tänkt att driva med den. Ska den klara av flera olika saker så är det bra att addera effekterna för att få fram den kontinuerliga effekten. Det är smart att välja en effekt på växelriktaren som ligger över det du behöver.

25 Mar 2022