När passar det att ta ett snabbt lån?

Det finns vissa tillfällen i livet där det kan finnas behov av att ta ett så kallat snabblån. Ofta handlar det om akuta situationer, där man helst hade behövt ha pengarna igår! Det som kännetecknar snabblån är just att de oftast betalas ut direkt, samma dag om man får ansökan godkänd. Dock är det bra att även vara medveten om att dessa lån är dyra. De har en ganska hög ränta och en kort löptid, alltså att de ska betalas tillbaka snabbt. Denna typ av lån bör ses som en nödlösning. Om du vill jämföra olika snabblån, så har crediwizz sammanställt en bra lista du kan kolla på. 

Snabblån kan vara bra om det är så att du måste till tandläkaren akut, snabbt laga bilen eller annat och inte har sparade pengar.

Vilket är det bästa snabblånet?

Vilket som är det bästa snabblånet, det beror lite på vad det är du är ute efter. Är det snabb utbetalning du prioriterar till exempel eller är det så låg ränta som möjligt? De flesta snabblån är idag så kallade högkostnadskrediter. Det innebär att de har en riktigt hög effektiv ränta. Dock kan en del vara billigare än andra, så att säga. En annan sak att kolla, det är hur snabb återbetalning du måste göra. Ska det tillbaka månaden efter eller går det att dela upp betalningen på 3 månader eller mer?

Kolla noga vad det står i villkoren före du accepterar ett lån. Det så att du vet vad som gäller. 

19 May 2022